Lokale lobby – De kortste omweg naar resultaat

De situatie

U weet wat u wilt. U weet ook wat u en uw organisatie (bedrijf, stichting, vereniging) voor elkaar kunnen krijgen. Waar u voor staat, is de moeite waard. Voor het uiteindelijke resultaat heeft u ook andere partijen nodig. Het lokale bestuur (die ene ambtenaar, het college, de raad) is een van die partijen. In het rechtstreeks contact gaat het prima, maar concrete toezeggingen blijven uit, of de woorden leiden nog niet tot daden. U heeft de neiging meer druk te zetten, maar twijfelt of dat gaat werken. U zoekt advies en praktische ondersteuning.

De ondersteuning

U wilt het type ondersteuning waar u niet afhankelijk van wordt. U wilt ook zelf beter worden in het lezen en hanteren van complexe situaties.

Wij brengen met u de belangen in beeld. Het krachtenveld, de dynamiek, maar ook de details die ertoe doen en normaal gesproken niet verder komen dan het koffieapparaat.

Wij ontwikkelen met u een aanpak waarbij uw organisatie beter wordt in het hanteren van complexe krachtenvelden en wij hier en daar een hobbel nemen.

Het resultaat

Wij zijn geen verzekeraar die rendementen belooft en kansen berekent. Er zijn drie zaken die wij u, ongezien, kunnen beloven:

  1. U heeft het geprobeerd. U heeft een drempel genomen om uw doel te bereiken en die poging was goed doordacht, weloverwogen, slim en de moeite waard;
  2. U heeft van die poging geleerd. Het was spannend, maar u bent in die poging gegroeid.
  3. U heeft de verbindingen met uw strategische partners versterkt. U kent hun agenda, hun belemmeringen, hun overtuigingen, hun dynamiek en weet die (beter dan daarvoor) te hanteren.

De mensen

Lokale lobby is een gezamenlijke aanpak van ‘Gossink En’ en Iris de Veer Ontplooiing en Consultatie.

Voor maatschappelijke organisaties

In voorkomende gevallen hanteren wij een speciaal ‘maatschappelijk’ tarief voor organisaties die bijdragen aan ideële doelen waar wij aan werken.